Serat polipropilena

Serat polipropilena kasusun saka polimerisasi propilena, puteran leleh, amarga ora ana molekul klompok kutub, kekuwatan intermolecular dadi sithik, lan amarga rantai molekul luwih lancar, mula suhu transisi kaca polipropilena kurang saka 0 ℃, serat kanthi polipropilena isotaktis polimerisasi, nggawe saben atom macromolecule polipropilena lan klompok ing ruang telung dimensi minangka susunan biasa, bisa tekan 165-170 ℃, titik leleh amarga daya tarik propilena ing antarane molekul cilik, mula bobot molekul resin polipropilena ing taun 200000 utawa luwih, viskositas lebur, mula yen kontrol suhu puteran lebur ing ndhuwur 100 ℃ luwih dhuwur tinimbang titik leleh, umume 285 ℃ utawa luwih dhuwur. Rantai molekul polipropilena bisa ditrapake kanthi rutinitas, lan gampang dikristalisake sajrone muter. Kristalitas serat utama nganti 50%. Nalika muter, suhu kamar sutra dikontrol ing ngisor 30 ℃, saengga serat utama bisa ngasilake kristal semu heksagonal sing ora stabil, sing gampang dienggo sajrone proses pasca. Preparasi serat polipropilena kasar uga bisa digunakake kanthi cara muter peralatan film tipis, yaiku extruder metu saka film sing diobati kanthi alur roller supaya bisa dipérang dadi serat. Kapadhetan serat polipropilena 0,91 g / cm ', minangka serat kimia ing cahya spesies kasebut, serat ora nyerep kelembapan, ing kondisi standar tingkat rega lembab cedhak karo 0, kinerja negara sing garing lan basah tanpa owah-owahan sing signifikan, ora ana cetakan lan ora ngengat. Amarga non-higroskopisitas, pewarnaan angel, cara pewarnaan pemintalan bisa digunakake kanggo ngrampungake masalah polipropilena pewarnaan, nanging kromatografi durung tuntas.

Kekuwatan serat polipropilena lan modulus awal dhuwur, cedhak karo poliester, resistensi nyandhang lan elastisitas apik, nanging nalika nambah, elongasi serat polipropilena luwih dawa tinimbang poliester, kanthi modulus stres dhuwur lan kekuatan fraktur luwih dhuwur tinimbang poliester, mula serat polipropilena yaiku serat sing kuat lan angel.

Suhu kaca serat polipropilena sithik banget, mula efek pangaturan panas ora stabil. Titik sing alus yaiku 140-150 ℃, lan titik leleh 165-173 ℃. Iki dilebur ing sisih siji lan diobong alon-alon ing sisih liyane ing geni.

Konduktivitas termal ing serat minangka kinerja insulasi sing paling murah. Polipropilena minangka polimer rantai karbon, rantai makromolekul tanpa hubungan sing ringkih, stabilitas kimia apik, saliyane asam klorida, asam nitrat lan karusakan asam oksidasi liyane, resistensi asam liyane apik. Resistensi alkali, saliyane soda kaustik sing kuwat,

Alkali iki ora mengaruhi kekuwatan polipropilena. Tahan polipropilena kanggo pelarut organik umume kayata etanol, etil eter, benzena, aseton, bensin, tetrachlorethylene ora larut ing benzena panas lan pembengkakan bensin, bisa larut ing klorobenzena panas, tetrahydronaphthalene lan dechydronaphthalene.

Serat polipropilena nduweni performa isolasi listrik sing apik, nanging gampang kanggo nglumpukake listrik statis sajrone pangolahan, lan daya puter saka serat polipropilena murni kurang apik.

Serat polipropilena gampang tuwa, amarga atom hidrogen ing atom karbon tersier ing rantai macromolecular polypropylene cukup aktif, sing gampang kena pengaruh cahya, panas lan liya-liyane lan ngasilake radikal bebas sing aktif, lan nyebabake rantai radikal bebas reaksi degradasi, sing ningkatake ranté makromolekul. Nalika serat polipropilena isotaktis disimpen ing 50 ℃ sajrone setaun, bakal ilang regane. Kanggo nyegah penuaan, puteran asring nambah agen anti-penuaan, kanggo nyuda proses penuaan, efek keton o-hidroksiidiphenyl lan nikel sing ngemot senyawa organik logam, nambah 1% nganti 3% grafit kanggo nyegah penuaan fotosensitif yaiku sing paling efektif, nanging ora cocog kanggo produksi serat putih.

Serat polipropilena amarga biaya pabrik murah, proporsi sifat-sifat fisik lan kimia sing sithik lan apik banget lan saya maju kanthi cepet, saliyane akeh sing digunakake kanggo nggawe kain industri, kain sing ora ditenun, uga wiwit nganggo busana, utamane amarga serat polipropilena duwe peran inti ing panyerepan, bisa liwat kain uap banyu kapiler dipindhahake, ora ana efek penyerapan, nggawe kulit garing, yaiku olahraga olahraga pabrikan, klambi lan kain permeabel tenaga kerja manual liyane, lsp.


Wektu kiriman: Jun-03-2019

Langganan Newsletter Kita

Kanggo pitakon babagan produk utawa dhaptar rega, wenehake email sampeyan lan kita bakal bisa kontak sajrone 24 jam.

Tututi Kita

ing media sosial kita
  • a (3)
  • a (2)
  • a (1)